Fajtái

Attól függetlenül, hogy mindegyik só alapjában véve a tengerben keletkezett, karakterisztikájuk mégis különböző. A sók ízvilága, külleme, ásványi anyag tartalma rengeteg összetevőtől függ: a kialakulási módjától, idejétől, időjárástól, tengeri hordaléktól és üledéktől, a földben található ásványoktól, a helyi növény- és gyógynövényvilágtól. A mai sztárséfek és az otthon élvezetből főző szakácsok már olyan só kreációkat használnak,  melyekről a nagymamáink még csak nem is hallottak. A franciák már régóta használják a kézműves, különleges aroma és illatanyagokkal büszkélkedő só költeményeket a konyháikban. Manapság a világ fűszer- és gyógynövényei végtelen lehetőséget kínálnak a só ízesítésére, amely különleges ízvilágot kölcsönöz az ételeknek és desszerteknek. Házi fűszersókat akár magunk is tudunk alkotni otthon.