Jablonszki Edina

2013. március 26., kedd 10:25

Só a kozmetikában

Én magam 12 éve dolgozom kozmetikusként és az évek alatt összegyűjtött tapasztalatok, valamint a vendégek visszajelzése alapján, bátran ajánlhatom a Holt-tengeri készítményeket, mind kozmetikai mind otthoni arc- és testápoláshoz. A belőle készült kozmetikumok 26 féle ásványi anyagot és számos nyomelemet tartalmaznak. Ezek az értékes anyagok a bőrünkön keresztül épülnek be szervezetünkbe, ezért igen nagy szerepet játszanak az egészségünk megőrzésében is! A Holt-tenger vize igen magas koncentrációban tartalmaz sót (30%), ezáltal vize steril, csíra- és baktériummentes. Ebben a "tiszta" vízben semmilyen életforma nem tartható fent. Bőrgyógyászatban is kíváló eredménnyel használják különböző bőrbetegségek kezelésénél, mint pl. pikkelysömör, gombás bőrbetegségek, psoriasisban szenvedőknél. Jótékony hatását a gyógyászatban már az ókorban felfedezték és fürdőket készítettek a Holt-tenger vizéből.

KOZMETIKAI krémekbe keverve a Holt-tengeri iszap, ill. só kiválóan kezeli a gyulladt, pattanásos, aknés, zsíros bőrt! A tinik kezelésénél nélkülözhetetlen elem.

MÉREGTELENÍTŐ hatása: az ásványi anyagok kivonják a bőrből a felhalmozódott méreganyagokat, felgyorsítják a vérkeringést, ezáltal gyógyítják a hámréteg sérüléseit.

IZOMFÁJDALOM, IZOMLÁZ: serkenti a vérkeringést, ezáltal ellazítja az izmokat, lazító, nyugtató hatással van szervezetünkre.

A só segít elvonni az izületekben felhalmozódott vizet, ezáltal csökkentve a rá nehezedő nyomást. Így csökken a fájdalom, a merevség, enyhíti a kínzó panaszokat. Alkalmazzunk bátran sófürdőt heti 3-4 alkalommal!