Bochnia

A Bochniai Sóbánya és Gyógyfürdő egyedülálló hely. A sóbánya bázisán keletkezett, mely a felszínére épített modern turisztikai komplexummal gazdagodott.

Jelenleg a következő szolgáltatásokat kínálják:

- Földalatti sóaknák, amelyek turistaútvonalat és rekreációs fülkéket foglalnak magukba
- Hotel 
- Rehabilitációs és Biológiai Regenerációs Centrum
- Aktív Pihenőcentrum

A Bochniába érkező turisták végigjárhatják a földalatti útvonalat, és Lengyelországban egyedül itt kaphatnak földalatti szállást. A földalatti sókamrákban felsőlégúti betegségeket, asztmát, allergiát gyógyítanak. A gyógyüdülő kitűnő hely konferenciák, üzleti találkozók és csapatépítő tréningek szervezéséhez.

A Bochniai Sóbánya lengyel földön a legrégebbi sóbánya és egyúttal Európában a legrégebbi sókitermelő vállalat, amely megszakítás nélkül működik 1248 óta. A közel nyolc évszázados kitermelés után terjedelmes, titokzatos és egyedülálló helyekkel teli földalatti városra emlékeztet.

A látogatható turistaútvonalon sósziklákba vésett műemlék kápolnákat, eredeti szerszámokat és bányászfelszereléseket, valamint nem mindennapi sókamrákat lehet látni az egykori kitermelőmunka nyomaival. A bochniai bányában használható a kisvasút és a bányászcsúszda, valamint a sportpálya.

A bányánkat meglátogató vendégek szükségleteinek kielégítésére a föld alatt olyan helyiségeket hoztunk létre, ahol Önök egészségesen pihenhetnek, konferenciákat, bankettet és csapatépítő tréningeket tudnak szervezni.

Forrás: nice.hu 

Weboldal: kopalniasoli.pl

 

 

Öt természeti és tizennégy kulturális helyszínnel bővítette a világörökségi listát az UNESCO Világörökség Bizottsága a testület idei ülésszakán a kambodzsai Phnompenben, így már mintegy 160 ország összesen 981 helyszíne szerepel az emberiség számára különös jelentőséggel bíró helyeket felsoroló listán. A természeti helyszínek közé felvették a hétvégén a Pamír-hegységben lévő Tádzsik…