Sófal

salt-116-sofalA design sófalak építésénél, általában a himalájai sótéglát szokták alkalmazni, hiszen magnézium- és vastartalma miatt rózsaszínes és pirosas árnyalatokban játszik a színe. Nagyon esztétikus és különleges designelemként használható. Szinte high-tech hangulatot teremthetünk, hiszen hátulról meg is világíthatjuk a különleges falfelületet. Ráadásul a fénykábel hőjének energiája növeli a téglákból kipárolgó sórészecskék számát, amely fokozza az egészségmegőrző hatást. Nagyon fontos tudnunk azonban, hogy a falat óvni kell a nedvességtől, mert a magas páratartalom oldja a sórészecskéket. Minél nagyobb mennyiségben jelenik meg egy lakásbelsőben, szobában, az esztétikai funkció mellett annál inkább növeli a vitalitást és javítja a közérzetet. Ezekben az esetekben vágott sótéglákból alakítják ki a falazatot, a téglafalakhoz hasonlóan. Itt a látványszempontok háttérbe szorítják a terápiás szempontokat.

Asalt-19 terápiás célokra kialakított sófalaknál a parajdi, aknaszlatinai vagy lengyel sótömböket is előszeretettel alkalmazzák. Szabálytalan alakú, lehetőleg minél kisebb méretű (0,5-2 kg) sótömbök egymásra helyezése, egy fából összeállított kalodában történik. Ebben az esetben a levegővel érintkező fajlagos felület lényegesen nagyobb, egységnyi tömegű sótömbbel magasabb sókoncentráció érhető el a levegőben. 

A sófal kialakítható szinte bárhol: lakásban, közösségi helyeken, óvodákban, iskolákban, szabadidő- és wellnessközpontokban, munkahelyeken is, javítva ezzel a helyiség levegőjének minőségét.