2013. máj. 10., péntek 18:36 Írta: 

A Hotel Palacio de Sal a világ egyik legérdekesebb és legnagyobb sóból épült dizájnszállodája. Ez a hotel Bolívia délnyugati részén, autóval Colchani várostól 15 percre, a sósivatag szélén fogadja a pihenni vágyókat. A szálloda kizárólag faragott sótéglákból, -tömbökből épült, minden bútorral, beleértve az ágyakat is. A 4500 négyzetméteres hotelhoz kb. 10000 tonna sót használtak fel.

salt-207-palacio5 salt-203-palacio2 salt-202-palacio1

Ez a természetes alapanyag az építkezéshez adott volt, hiszen a szálloda a mintegy 11 ezer négyzetkilométeres alapterületű Salar de Uyuni sósivatagra épült. Ez a terület egy 40 ezer évvel ezelőtt kiszáradt sós tónak a maradványa, s ebbe a környezetbe nagyon jól illeszkednek az épület fehér falai. 

A luxushotel területén sóból készült golfpálya is található, a száraz szauna, gőzfürdő és a saját sós fürdői mellett. Az étteremben pedig remek sós ételspecialitások fogyaszthatók.

A sivatag évről-évre számos látogatót fogad és a kalandturizmus népszerű helyszíne. A turizmus felfutása előtt a területen csak sóbányászok laktak. A száraz időszakban júniustól decemberig a terület gyakorlatilag végtelen fehér sósivatag, melyet a kitermelt sóból felhalmozott sódombok tarkítják. Esős évszakban pár centiméter víz borítja. A néhány nyílt vízfelülettől és a part menti iszapos résztől eltekintve a területet 30 méter vastag só borítja. Érdekes módon ez az élettelennek tűnő sivatag kolibrik és flamingók fészkelőhelye is. 

salt-206-bolivia  salt-208-flamingo

Utoljára frissítve: 2013. máj. 10., péntek 18:46