Sószauna

Napjainkban a kevésbé ismert, de egyre inkább köztudatba kerülő szaunák egyike a sószauna.

Azok számára, akik nem rendelkeznek akkora hellyel, vagy nincs lehetőségük egy otthoni sószoba megépítésére, megoldást jelenthet a sótégla fallal kombinált szauna.

Ez a terápia a szauna és a sókamra pozitív tuljadonságait próbálja meg egyesíteni, így az izzasztó hatás mellett a sós levegő kitűnően alkalmas a sóterápiára, a bőr- és légúti megbetegedések, izületi fájdalmak, valamint a hátfájás kezelésére.

Sószauna kialakításakor is törekedni kell arra, hogy a lehető legnyagyobb felületet borítsuk be sótéglával. A szaunába nem vihetünk be sóoldat párologtató készüléket, mert a fém alkatrészeket rövid időn belül elkorrodálná. 

A szaunákban elhelyezett só mennyisége, és a levegőben lévő sórészecskék kisebb koncentráiója, leginkább a légúti megbetegedések megelőzésére alkalmas. 

A beépített sótéglák hatását javítja a sófal mögé elhelyezett flexibilis fénykábel egyrészt azért, mert a fénykábel hőjének energiája fokozza a sótéglákból kipárolgó, leválló sórészecskék számát, másrészt hangulatosabbá teszi a helyiséget ezzel fokozva komfort érzetünket.