Sógenerátor

A sógenerátor, sóporlasztó gép vagy sógép a sót 1-5 mikron nagyságúra őrli és egy ventillátor segítségével a helyiség légterébe tereli azokat. A természetben található sóbányák közel azonos mikroklímája leghatékonyabban sógenerátor segítségével érhető el. Mielőtt bejuttatja a levegőt a sószobába, megtisztítja és vírusmentesíti, valamint negatív ionokkal és oxigénnel is lehetőség van ezt dúsítani. A sóterápián résztvevők belélegzik a levegő molekuláihoz tapadt parányi sószemcséket, melyek a nyálkahártyához érve feloldódnak és kifejtik gyulladáscsökkentő hatásukat. Az így belélegzett sós levegő a legkisebb hörgőcskékhez is eljut.

A sópor belégzése alkalmas minden korosztály számára a légúti problémák, fertőzések, asztmás betegségek, akkut orrüreg, torok és fülgyulladás, valamint allergia kezelésére és megelőzésére. Megerősíti a légutak természetes védelmi mechanizmusát. Tartós gyógyszerszedés csökkentése is elérhető vele, valamint a bőrproblémák megoldásában is segítséget nyújt. 

Különböző betegségekre különböző sómennyiség javasolt, ezen mennyiségeket a sógenerátorainkba épített programok segítségével állíthatjuk be.

A kezelések során, a száraz só aeroszol gyengéden gyógyítja a légzőszervi és bőrproblémákat, melynek tartama 20-90 perc. A terápia alatt a betegek nyugodtan pihennek kényelmes székeken vagy nyugágyakon. Nyugtató fény, és a zene segíti a beteget, hogy kikapcsolódjon. Gyerekek játszhatnak a sóhomokozóban. Nincs korhatár, bár nagyon kicsi gyerekek számára rövidebb terápia és alacsonyabb, sótartalom javasolt.